Duygu durum bozukluğu bireylerin duygusal durumlarını ve sosyal hayatlarını etkileyen ruhsal bir problemdir. Bu problemi yaşan insanlar uzun süreli aşırı coşkulu olma hali yani mani, aşırı derecede üzgün olma durumu yani depresyon ve bipolar denilen iki uçlu durumu yaşamaktadırlar. Bir kişiye duygu durum bozukluğu teşhisi konulabilmesi için yaşadığı durumun en az bir hafta sürmesi ve sürekli tekrarlayan durumda olması gerekmektedir. Duygu durum bozukluğu insanların sosyal hayatlarını ve gündelik işlerini ciddi derecede etkilemektedir.
Duygu durum bozukluğunun literatürde birçok çeşidi bulunmaktadır. Kısaca bahsetmek gerekirse bunlardan başlıcası depresyondur. Depresyonun içeriğinde alt başlık olarak bahsetmek gerekirse doğum sonrası depresyon, melankolik depresyon, psikotik majör depresyon, katanotik depresyon, mevsimsel depresyon ve süreğen depresif bozukluktur. Diğer bir duygu durum bozukluğu bipolar bozukluktur.
Duygu durum bozukluğuna birçok durum neden olmaktadır. Bunlardan bahsetmek gerekirse bireyin hayatında yaşadığı travmalar, belirli ilaçların kullanılması, duygusal travmalar gibi birçok ruhsal etken sebep olmaktadır.
Duygu durum bozukluğu hastalığının belirtileri arasında sürekli şekilde olan üzüntü hissi, halsizlik ve yorgunluk, çaresizlik hissi, iştahsızlık, aşırı uyku ve aşırı uykusuzluk, odak problemi, dikkat dağınıklığı, aşırı para harcama hissi, aniden aktivite yapma isteği, duygusal çöküntü, özgüvensizlik, terleme, gerginlik ve huzursuzluk hissi gibi birçok davranış bozukluğu içeren belirti bulunmaktadır.
Duygu durum bozukluğu hastalığı ilaç, psikoterapi ve hipnoterapi yöntemleri ile terapi yapılmakta hipnoterapi yöntemi ile terapi istiyorsanız hipnoterapist Mustafa Gülşen e ulaşabilirsiniz.
Duygu Durum Bozukluğu için terapi almak için bağlantıya tıklayınız
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.